Hjem Konfirmation Takkesang til konfirmation

Takkesang til konfirmation

af Ideertilfest
takkesang til konfirmation

Det er ganske normalt at konfirmanden holder en takketale under konfirmationsfesten. Hvis du enten ønsker at være mere kreativ eller gerne vil undgå at stå alene med en tale foran en stor forsamling, så kan du i stedet skrive en takkesang, som gæsterne kan synge med på. Det medfører nemlig, at alle deltager i syngeriet og det ikke kun er dig selv.

En sådan sang vil oven i købet også vise, at du virkelig har lagt tid og energi i det, så familie, venner og forældre ikke er i tvivl om, at du er dem evigt taknemmelige for, at de ville være med til at fejre din konfirmation. Hvis du gerne vil skrive en takkesang, men ikke ved, hvad den skal indeholde, så finder du en række gode råd til sangskrivningen her i artiklen.

Hvilke elementer bør altid indgå i en takkesang?

Der er ikke nogle egentlige regler, du skal overholde, hvis du skal skrive en takkesang. Der er dog en række elementer, du bør have med i sangen. I og med, at det er en takkesang, så er hovedformålet naturligvis at sangen skal takke dine gæster – herunder både forældre, familie og venner. Ikke blot for deres tilstedeværelse, men også for deres gaver.

Der er mange, der tror, at de kun skal takke gæsterne til festen, fordi de er med til at fejre dagen. Det er dog ikke tilfældet. I en sådan sang bør du også benytte muligheden for at takke dine nærmeste for alt det, de har gjort for dig gennem dit liv. Derfor er det meget vigtigt, du ikke blot begrænser dig til at takke for selve konfirmationen og gaverne.

For at opsummere, så er det anbefalelsesværdigt at inddrage de følgende elementer i en takkesang til en konfirmation:

 • Sig tak til dine nærmeste for at have været der for dig, for at hjulpet dig og for at elske dig.
 • Tak også de gæster, der deltager i festen, for de er kommet for at fejre dig og at du har ladet dig konfirmere.
 • Rund af med at takke for de mange gaver, du har modtaget til din konfirmation.

Sørg for at vælge en melodi, folk kender

Hvis du skal skrive en takkesang, så er det vigtigt, du skriver med udgangspunkt i en melodi, de fleste kender. Hvis ikke, så er det vanskeligt at få folk til at synge med. Derfor anbefales det, at du finder en simpel og genkendelig melodi, så selv de yngste kan synge med. Sådanne melodier finder du heldigvis mange af – herunder får du et par gode eksempler:

 • Jeg ved en lærkerede
 • Det’ hammer hammer fedt
 • Se den lille kattekilling
 • Der bor en bager
 • Den lille frække Frederik
 • I en kælder sort som kul
 • Jeg en går mig bygge vil
 • Jeg er en glad lille cowboy

Hvis du selv har en melodi, du synes er bedre, så kan du naturligvis også bruge denne. Det handler om at finde en god melodi, du føler, du er i stand til at skrive en god sang til. 

Rate this post
%d bloggers like this: