Hjem Konfirmation Underholdning til konfirmation

Underholdning til konfirmation

af Ideertilfest
underholdning til konfirmation

Her får du 5 gode ideer til at klare underholdningen til konfirmationen

En konfirmation er en af livets helt store begivenheder. Og netop fordi man selvfølgelig kun konfirmeres én gang, så er det vigtigt ens konfirmationsfest bliver så god som absolut muligt. Udover de sædvanlige festtaler og slideshows, så findes der desuden et par gode festlege, der vil gøre konfirmationsfesten til en rigtig sjov affære for alle deltagere. Se bare disse 5 idéer, der uden tvivl vil garantere underholdningen ved konfirmationen. 

En anderledes fotosession

Det allerførste i kan gøre ved konfirmationsfesten er, at arrangere en lidt anderledes fotosession. Det kræver først og fremmest at i hyrer en god fotograf til at dokumentere det hele. Gudskelov findes der rigtig mange kompetente fotografer i stort set alle dele af landet. I skal blot sørge for at booke fotografen med god tid i forvejen. Der vil nemlig ofte være rift om de bedste fotografer i konfirmations månederne. Idet der ikke er tale om en helt almindelig fotosession, så gælder der derfor også nogle lidt andre regler her. Bed derfor alle deltagerne om at have en eller anden form for udklædning med. Det behøver såmænd ikke være det helt store. Det kan f.eks. være nok at tage et par sjove briller på eller måske en sjov paryk. Sørg desuden også for at få taget et par gruppebilleder i fuld udklædning – og især af den nærmeste familie.

Nummerfødder 

Selv den mest udadgående person vil til tider føle sig pinligt berørt, når det kommer til at optræde foran andre. Hvorfor ikke gøre en dyd ud af nødvendigheden med denne sjove konfirmationsleg. Denne leg går i al sin enkelthed ud på at finde et par teenageknægte, og dernæst få dem til at lægge sig på ryggen. Derefter skal du bede dem tage skoene af og strække deres fødder i vejret. Herefter påføres en lap papir på hver sok, der hver især har et nummer fra 1-9 skrevet på sig. Herefter skal konfirmanden svare på en række spørgsmål, der alle kan besvares numerisk. Et typisk spørgsmål kunne f.eks. være, ”hvornår har din mor fødselsdag”. Det vigtigste er at der kan besvares med et nummer. Dette skyldes nemlig, at man nu skal arrangere de liggende drenges fødder indtil man får svaret. Det er måske lidt pinligt, men det er til gengæld også sjovt.

En variation på en klassiker

Du kender måske det klassiske konfirmationsspil, der går ud på at vise hvor stor en viden man har om konfirmanden. I denne type leg vil der typisk være tale om simple ja eller nej svar, hvilket nogen gange kan virke en kende begrænsende. Hvad med at prøve denne udvidede udgave af denne klassiske leg? Men i stedet for at involvere alle festdeltagerne, så vil der her kun være tale om to deltagere ad gangen. Nemlig konfirmanden og en nær slægtning eller ven. Hernæst placeres to stole ryg mod ryg, og de to deltagere får nu to lapper papir, hvor der står ”dig” og ”mig” henholdsvis. Herefter bliver der nu stillet 13 spørgsmål til hver af deltagerne, der selvfølgelig ikke må se hinandens svar. Herefter sammenlignes så de to ofte vidt forskellige svar.

Inddelingsleg 

Denne festleg kræver først og fremmest ti deltagere, der alle har forskellige karaktertræk – dvs. forskellig hårfarve, øjenfarve, højde og vægt osv. De ti deltagere skal så stille sig op på række, og herefter er det forbudt for både deltagerne såvel som konfirmanden at sige noget. Legen går nu ud på at inddele de ti deltagere alt efter f.eks. højde (fra laveste til højeste) eller hårfarve (fra lyshåret til mørkhåret). Konfirmanden vil nu få en række sedler med opgaver, der ikke må ses af de ti deltagere. Tricket her er at give deltagerne høreværn på, så de ikke har nogen anelse om hvad det egentlig er der foregår. Hvis konfirmanden nu er i stand til at få deltagerne til at lystre sig, så kan man sige spillet er vundet.

Fællessang

Sidst men ikke mindst kan man gøre konfirmationsmiddagen en hel del sjovere med denne lille leg. Det hele starter med at inddele alle middagsgæsterne i hold på tre personer eller lignende. Hvert eneste hold gives nu en melodi og nogle specifikke oplysninger om konfirmanden. Opgaven er nu at skrive en sjov konfirmationssang, der er baseret på disse oplysninger. Når der så er gået en given tidsperiode, så samles de forskellige sange nu sammen, og overføres til en computer. Herefter bliver de forskellige bidrag projiceret op på et lærred, hvorefter sangene naturligvis synges af alle festdeltagerne. Denne sidste leg er især fremragende, fordi den giver et tiltrængt pusterum fra konfirmationsmiddagen, der ofte kan føles som en lidt lang affære. Samtidigt vil du blive overrasket over, hvor kreative og ikke mindst sjove de forskellige indslag vil være.

En konfirmation er som sagt en milepæl, og en indtræden ind i de voksnes rækker. Sørg derfor for at det bliver en uforglemmelig begivenhed for konfirmanden, såvel som alle gæsterne.

Rate this post
%d bloggers like this: