Hjem Festlige ideer Underholdning til nytårsaften

Underholdning til nytårsaften

af Ideertilfest
underholdning til nytårsaften

Hvis I vil hold en nytårsaften, som der sent vil blive glemt så er det vigtigt at I inkludere god underholdning i løbet af aftenen indtil klokken slår 12. Her i guiden vil vi gennemgå en række sjove indslag, selskabslege og andet, som kan passes perfekt ind til netop jeres nytårsfest så I får en fest til nytår!

Sjove selskabslege til jeres nytårsaften!

Det er en god ide at lave et par sjove selskabslege gennem festen. Man kan altid starte med at lægge en lille leg i starten af festen, som fungerer som en icebreaker. En sådan leg fungerer selvfølgelig altid godt, hvis det ikke er alle gæsterne som kender hinanden. Men selvom alle gæsterne kender hinanden så er det stadig en god ide at lægge en lille leg i starten af festen, til at få stemningen i top, så den festlige atmosfære begynder at lægge sig over jeres nytårsaften lige fra gæsterne ankommer!

Elastik legen

En sjov leg, man kan ligge i starten af festen er elastik-legen. Start med at uddele elastikker til alle gæsterne. Én elastik til hver. Instruer dine gæster i, at elastikken skal placeres synligt om håndledet. Når alle gæsterne har placeret elastikken om håndledet kan legen begynde og køre ligeså lang tid man lyster. Du forklarer dine gæster at man fra nu af ikke må sige hverken ja eller nej. Såfremt man alligevel formår at få en anden gæst til at sige et af disse ord, skal vedkommende aflevere sin elastik til den anden gæst. Nu gælder det altså om at få samlet så mange elastikker sammen inden legen afsluttes. Man kan evt. vælge at lade legen køre indtil middagen er spist.

Vil du have inspiration til flere selskabslege? Så læs om mange flere her!

Sedler under tallerknen

Her er et andet festligt indslag, som altid formår at underholde alle gæsterne! Det er en klassisk leg hvor man som forberedelse skriver en række opgaver på små sedler, som man dernæst placerer under gæsternes tallerkner. Når man bliver sat til bords får gæsterne besked på at læse deres seddel. Nu skal de resten af middagen udføre deres opgaver, som står på deres seddel. Jeg vil ikke gå alt for meget i dybden med forslag til opgaver her, men du kan tage et kig i vores guide om legen, som linkes til nedenfor. Dog kan hurtigt nævnes at opgaver bl.a. kan indbefatte: “Sig skål hver gang du høre fyrværkeri” eller “Tag en bid mad fra din sidemands tallerken”, “Undskyld mindst tre gange over at du bander for meget til din sidemand”.

Læs eventuelt artiklen om sedler under tallerknen for flere forslag!

Margrethe skål

Et andet klassisk og underholdende indslag. I denne selskabsleg, som ligeledes passer perfekt til nytårsaftenen skal man uddele tre små sedler til alle deltagerne. Man beder nu deltagerne om at skrive et navn på en kendt person på hver seddel. Man placerer alle sedlerne i en skål. Nu bliver man inddelt i to grupper, og nu sendes en deltager skiftevis op fra hvert hold, som nu får et minut eller to til at mime så mange af de kendte personer som muligt.

Man kan lave flere variationer af denne leg, og du kan se vores artikel om Margretheskåls legen for flere forslag.

Rate this post
%d bloggers like this: