Hjem Festlige lege Skattejagt for voksne

Skattejagt for voksne

af Ideertilfest
skattejagt for voksne

Her finder du forslag til poster og gåder som kan bruges til en sjov skattejagt for voksne.

En skattejagt specielt lavet til voksne er en sjov ide til en selskabsleg som man kan fordele ud over hele aftenen. Man kan eventuelt dele gæsterne op i hold som skal dyste mod hinanden i de enkelte discipliner.

Poster og gåder til skattejagten for voksne

Herunder vil du finde poster og gåder til skattejagten.

Stoledans

De fleste kender den klassiske stoledans leg. Her skal man placere stole i midten af gulvet. Man skal sikre at der er lige præcis en stol færre end der er deltagere. Nu skal man starte musikken, og deltagerne begynder nu at danse rundt om stolene. Når musikken stopper skal hver deltager forsøger at sætte sig ned på en stol så hurtigt som muligt. Den deltager der ikke formår at sætte sig ned på en stol er ude af konkurrencen.

Ballonlegen

Denne leg har vi allesammen helt sikkert prøvet af lege til en børnefødselsdag som børn. Ikke desto mindre så gør den sig stadig rigtig godt til skattejagten for de voksne. Alle deltagerne får bundet en oppustet ballon om deres venstre eller højre ben. Nu kan legen begynde og det gælder nu om at få sprunget modstandernes balloner før ens egen ballon bliver sprunget. Vinderen er selvfølgelig den, der til sidst står tilbage på banen med sin ballon.

Tegn og gæt med pølser

Vi kender allesammen tegn og gæt, men hvem skulle have troet at legen kunne blive dobbelt så sjov hvis man udskiftede tuscherne med… Pølser og ketchup. Her kommer en deltager op til en plade eller et stort stykke papir. Deltageren læser et ord på et stykke papir. Det kan være et dyr, det kan være en genstand eller det kan være et kendt bygningsværk fra en storby. Nu skal denne deltager forsøge sig med at tegne denne genstand og det gælder nu for de andre deltagere om at gætte hvad han eller hun prøver at tegne. Når genstanden er blevet gættet kan man trække en ny genstand som skal tegnes. Vinderen er det hold, der indenfor en bestemt tidsgrænse gætter så mange rigtigt som muligt.

Margretheskål

Her kommer endnu en klassisk leg. Du kender den måske selv, for det er en selskabsleg, som man ofte støder på i mange forskellige afskygninger. Legen kan deles op i flere forskellige runder. fælles for alle versioner af denne leg er at en deltager kommer op foran de andre og skal nu fra en skål trække papirstykker med kendte personer. Nu skal deltageren forsøge at forklare hvilken person, der er tale om, dog uden at sige navnet på personen. I næste runde skal man ikke snakke men derimod mime. 
Læs mere om Margretheskål legen her.

Hit med sangen

poster og gåder til skattejagt for voksneHit med sagen er altid sjovt, og man får i særdeleshed lov til at se dine venner eller kollegaer på slap line. En deltager kommer op fra et hold og får et sæt hovedtelefoner på hovedet. En sang biler afspillet og denne deltager skal nu forsøge at nynne hvad for en sang der bliver afspillet.

Mime 

En god mime leg får altid smilet og sveden frem på deltagerne. En eller flere deltagere kommer op og trækker en ting eller måske en hel sætning som skal mimes for de andre deltagere på holdet. Det kan fx være at der står: “En hund kommer bærende på en trillebør med 5 kyllinger.” eller noget lignende der gerne må være ligeså skørt.

Limbo

Limbo tid! Alle kender til Limbo, hvor man skal bruge et kosteskaft, som deltagerne skal forsøge at danse under. For hver runde bliver staven sænket en smule og nu skal man forsøge sig at danse under uden at vælte. Den deltager der formår at komme under stangen som den sidste vinder legen.

Gæt en baby

Denne leg kræver at man har fået billeder med af deltagerne som de så ud som babyer. Her gælder det om at gætte så mange babybilleder som muligt fra et af de konkurrerende hold. Det hold som gætter flest babybilleder vinder denne runde.

2 gåder til skattejagten

Som lovet aller øverst så skal du heller ikke snydes for nogle gåder som du kan inkludere i skattejagten. Man kan eventuelt tage tid på holdene, og det hold, der hurtigst muligt får løst gåden vinder.

Tændstik gåden

Du viser deltagerne følgende opstilling af tændstikker. Du forklare dem nu at de ved at flytte KUN én enkelt tændstik skal få giraffen til at vende i en ny retning.

 

Løsningen findes her:

De to søstre gåden

Her er en gåde som du kan fortælle til holdene.

Der var engang to søstre. De havde fødselsdags på præcis den samme dag, de var født på præcis det samme år og de havde den samme mor og den samme far. Dog var de ikke tvillinger. Hvordan kunne dette gå til?
Svar: De var trillinger. Der var en ekstra søster.

 

Guide: Se den SJOVESTE selskabsleg og 10 andre selskabslege her.

Ekstra ideer til den sjove skattejagt for voksne

Der er rigtig mange sjove ideer som du kan inkludere i skattejagten. Først og fremmest så er legen en helt ideel måde at udnytte en anden sjov selskabsleg her på siden på. Det er en fin ide at udnytte en tipskupon før du går i gang med at skattejagten. På denne måde for du alle involverede lige med det samme, og i øvrigt kommer konkurrence mennesket frem i alle der man allerede begynder at dyste mod hinanden og gætte på hvilke hold der vinder før legen overhovedet går i gang!

Rate this post
%d bloggers like this: